Gelegen in het zuidwesten van Florida zijn de Everglades, een enorm groot natuurpark. Dit park heeft een grootte van ruim zesduizend vierkante kilometer.
Dit natuurpark behoort tot de populairste toeristische attracties van de staat Florida, er komen in een jaar meer dan een miljoen toeristen op af.

Het mooi landschap van de Everglades kent vele gezichten met veel verschillende eco-systemen die zorgt voor een mooie subtropische samenstelling van Flora en Fauna binnen het natuurpark.
Het grootste deel van de toeristen komen af op de moerassen waar men op zoek kan gaan naar alligators en krokodillen door middel van een airboat.

Wist u dat de Everglades het enige natuurpark ter wereld zowel alligators als krokodillen heeft? Natuurlijk is dit niet alles wat u hier kunt vinden, denk bijvoorbeeld aan de Cypressmoerassen ten noorden van het gebied of de grote hoeveelheden vogels die de Everglades heeft.

Op reis door de Everglades National Park

Wilt u door de Everglades reizen houdt er dan rekening mee dat het aantal wegen zeer beperkt is doordat het een natuurpark betreft waar veel aandacht aan wordt besteed. Er zijn daarom ook maar 2 routes door de Everglades.

Vanuit het noorden reis je via Miami door de Tamiami Trail. Deze US-41 loopt helemaal naar het noordwesten van de Everglades en heeft diverse zijwegen die u kunt bereiden. Zo kunt u via deze weg Everglades City en het bijbehorende vliegveldje bereiken. In het westen kom je uit bij de stad Naples, gelegen aan de westkust van Florida.
Vanuit het zuiden via Homestead de Main Park Road naar Flamingo, bij Flamingo heb je nog een aftakking naar Bear Lake.

Toegang tot de Everglades

In een groot deel van het park moet u betalen om ergens toegang te krijgen. Gaat u met de auto, dan geldt de entree per auto en niet per passagier.
Het entreebewijs dat u bij de “entrance gate” koopt is 7 dagen geldig. De toegangspoorten zijn elke dag van het jaar geopend en 24 uur per dag.
Bekijk hier de actuele toegangsprijzen van de Everglades.

Boottocht met de Airboat

Een geweldige belevenis met een hoop lawaai en waarbij u niet helemaal droog blijft met een boottocht op de airboat, u ziet zo alles van het moeras. U kunt bij diverse locaties een boottocht maken.
Als u de juiste boottocht kiest heeft u kans dat u ook nog op bezoek gaat bij een “alligator farm”, hier kunt u op de foto gaan met baby alligator en een show bijwonen die je hoogstwaarschijnlijk doet denken aan de films van Crocodile Dundee.

We hebben voor u een aantal aanbieders opgesomd:
Everglades Safari Park
Everglades Airboat Tours
Sawgrass Recreation Park
Air Boat USA
Boggy Creek Airboat Rides

Muggen in de Everglades

Iedereen heeft er een hekel aan! Maar door het subtropische klimaar in de Everglades gaat u deze kleine vijanden tegen komen. Vooral in de zomermaanden zijn de muggen erg aanwezig. Stapt u de auto uit, dan heeft u gegarandeerd al een aanval gekregen van een kleine muskiet. Wij adviseren u dan ook om altijd een anti-muggenmiddel mee te nemen als u de Everglades gaat bezoeken.

Kamperen

Als u wilt kamperen in de Everglades kunt u kiezen uit 2 campings, u kunt hier voor een laag bedrag overnachten. Op beide campings vind u een beperkt aantal staanplaatsen voor grotere groepen.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Nationaal park informatie.

Eten en drinken

Houdt er rekening mee dat u in het park beperkte mogelijkheden heeft om te eten, neem dus altijd zelf voedsel mee. Er is in Flamingo gelegenheid om te eten alleen kan het zijn dat deze tijdens de zomermaanden dicht is. U kunt in dat geval in de havenwinkel iets te eten kopen. Bij de verschillende aligator-parken en bezoekerscentra staan vaak snoep- en frisdrankautomaten. Geldautomaten zijn er nergens.

Abonneren op onze nieuwsbrief

Promoties, nieuwe reizen en aanbiedingen. Direct naar je inbox.
[forminator_form id="1360381"]