De Florida Keys is een verzameling van om en na bij 1700 kleine en grote eilanden in de zuiden van Florida. Enkele eilanden van de Keys zijn bewoond en de bewoonde eilanden worden door 1 snelweg met elkaar verbonden! Dit betekend eigenlijk ook dat je het grootste deel onderweg naar Key West over bruggen rijd. Dat zorgt voor een heel aparte ervaring als u dit voor de eerste keer gaat doen.

De langste brug ter wereld is hier gebouwd met een lengte van net geen 11 kilometer (om precies te zijn: 10.931 meter). Op dit moment is het helaas niet meer de langste brug ter wereld.
Maar deze lange brug verbindt Knight´s Key en Little Duck Key. Door zijn lange lengte van 7 mijl wordt deze brug ook wel de 7 miles bridge genoemd.
Begint u aan dit avontuur? Houd er dan rekening mee dat de reistijd vanaf Miami naar Key West 3 tot 4 uur bedraagt. Neem wel de moeite om onderweg een aantal eilandjes te bezichtigen, dit is zeker de moeite waard.

Key West

Dit is het allerlaatste eiland van de lange maar mooie rit. U komt nu uit op het toeristische oord Key West, het lijk hier net of de tijd stil gestaan heeft. Key West telt minder dan 100.000 inwoners, maar u kunt zich voorstellen dat het hier in drukke vakantietijden al snel een stuk drukker kan worden.

Wat hier heel erg opvalt is de bouwstijl die is gebruikt, dit stamt af uit het koloniale tijdperk, dit geeft het eiland meteen een heel eigen karakter. Een groot deel van de huizen hier zijn omgebouwd tot mooie gasthuizen en Bed & Breakfasts. U kunt hier heerlijk relaxen in een jacuzi of op de veranda. U slaapt in sfeervolle kamers met authentieke elementen. Naast deze mooie huizen zijn er ook volop schitterende hotels waar u kunt verblijven, de hotels zitten grotendeels langs het stand.

Abonneren op onze nieuwsbrief

Promoties, nieuwe reizen en aanbiedingen. Direct naar je inbox.
[forminator_form id="1360381"]