Het aangename sub-tropische weer in Miami geeft ook in de winter veel zon, in de zomer maanden dus des te meer! Op zijn tijd kent Miami ook regenbuien, daardoor koelt het soms lekker af.

Winter maanden

Het hoogseizoen is niet net als in de meeste populaire landen in de zomermaanden, in Miami Beach is het hoogseizoen in de winter. Veel mensen overwinteren in de periode van december t/m maart. In die periode worden ook de meeste beurzen en evenementen georganiseerd.

De temperaturen van Miami liggen in de winter zo rond de 20 tot 25 graden, in de nacht blijft de temperatuur meestal ook boven de 10 graden.
De koudste dagen in Miami zijn de temperaturen van maar 10 tot 15 graden gedurende de dag. Dit komt haast nooit voor.

Voorjaar

In het voorjaar, zo rond mei gaan de neerslagkansen in Miami omhoog. In de meeste gevallen zijn dit alleen regenbuien die daarna weer opklaren tot helder blauwe lucht en de temperaturen ineens boven de 30 graden uit kunnen komen. Mocht er een tropische depressie over Miami trekken dan kan het een aantal dagen na elkaar nat en bewolkt zijn waardoor er ook grote hoeveelheden regen kan vallen. Het andere uiterste van de tropische depressie zijn veel zonnige dagen achter elkaar die te temperatuur kunnen opdrijven naar boven de 40 graden. Met een relatief hoge luchtvochtigheid is het dan soms ook erg warm en benauwd. Als u hier niet zo van houdt zijn de maanden vanaf oktober/november aangenamer, het is dan minder benauwd in Miami en is er ook minder kans op neerslag.

Hoogseizoen

In het hoogseizoen is het kort gezegd “orkaanseizoen”. Het Caribische gebied, waaronder ook Miami behoord, kan dan te maken krijgen met depressies, tropische stormen en orkanen. De kans dat dit toeslaat op Miami Beach is gelukkig kleiner dan het lijkt. Het orkaanseizoen slaat vaak maar een paar keer per jaar toe en de schade is eigenlijk afhankelijk van de kracht van de orkaan. U kunt wel indirect last hebben van de orkanen die langs Miami trekken… Trekt er een orkaan voorbij Miami op enkelen honderden mijlen kan u daar in Miami Beach last van hebben door veel wolkenvelden, regen en wind. Vooral op de stranden is dit dan goed te merken.

Abonneren op onze nieuwsbrief

Promoties, nieuwe reizen en aanbiedingen. Direct naar je inbox.
[forminator_form id="1360381"]